Негабаритні вантажні перевезення автомобільним транспортом: переваги та недоліки

Негабаритні перевезення тралом

– найбільш швидкий, економний та зручний спосіб доставити вантаж “від дверей до дверей”. На сьогоднішній день понад 70% від обсягу вантажних перевезень припадає на автомобільні. Доставку автотранспортом активно використовують у всіх країнах та на всіх континентах, і в Україні вона має величезний попит.

Транспортна  компанія “Інтерфрахт” пропонує найоптимальніші тарифи на такі послуги.

Для перевезення негабаритних вантажів – великовагового, великогабаритного та довгомірного, автомобільний транспорт є найбільш прийнятним. Докладніше про його переваги та недоліки розповімо далі.

Особливості автомобільних вантажних перевезень

Коли компанії або фізичній особі потрібні транспортні послуги, автомобільні перевезення вантажів розглядаються насамперед. Є безліч переваг, які відрізняють їх від залізничного, авіаційного та морського способу доставки. Отже, перевезення автотранспортом найбільш затребуване, тому що:

  • Це єдиний спосіб доставити будь-який вантаж безпосередньо від відправника вантажу до вантажоодержувача. Морське та авіаційне транспортування в жодному разі не обходиться без використання автомобільного транспорту, який повинен доставити вантаж до місця відправлення – порту або залізничного вокзалу, а потім до вантажоодержувача після вивантаження у терміналі. Деякі великі компанії мають обладнані залізничні під’їзди, але не всі.
  • Уникаючи етапи перевантаження з одного виду транспорту на інший у перевалочних терміналах, вантажовласник може суттєво заощадити. Вантаж завантажують на платформу, тому додаткові такелажні роботи не оплачуються.
  • Проміжні вантажно-розвантажувальні роботи вимагають часу, особливо якщо йдеться про негабарит. Перевезення негабаритного обладнання та спецтехніки автомобільним транспортом займає менше часу, а це означає, що вантажовласник зможе отримати його максимально швидко.
  • Маршрут, яким слідуватиме автотранспорт з вантажем, нерідко виявляється коротшим, хоча при його складанні першочергове завдання логіста – прокласти безпечний шлях з урахуванням перешкод.
  • Автомобільний спецтранспорт більш маневрений та мобільний, його маршрут легко скоригувати за необхідності. Залізничний та авіаційний транспорт не зможе пройти перешкоди, швидко змінити маршрут.
  • Немає необхідності чекати, поки буде завантажено весь склад, щоб виправдати витрати на доставку залізничним транспортом. Достатньо дочекатися дозволу на автоперевезення.
  • Автомобільні вантажні перевезення розраховані на термінове постачання.
  • Вибір автомобільного транспорту на сьогоднішній день дозволяє безпечно перевозити практично будь-який вантаж – великоваговий, великогабаритний та довгомірний, а також цілісні та нерозбірні об’єкти.
  • Вартість перевезення негабаритного вантажу залежить від розмірів вантажу. Чим більше габарити виходять за встановлені межі, тим дорожче коштуватиме дозвіл, супровід та інші послуги. В цілому такий спосіб доставки є більш доступним, ніж інші. Крім того, за умов високої конкуренції, учасники сегменту змушені знижувати ціни.

Говорячи про переваги автомобільних вантажних перевезень, було б несправедливо не згадати про недоліки.

  • Для дуже далеких відстаней, зокрема міжконтинентальних переміщень, автоперевезення – не економічний спосіб.
  • Обмежена вантажопідйомність вантажних транспортних засобів – великі партії потрібно розділяти на кілька одиниць рухомого складу, що позначиться вартості доставки. Проте така сама проблема може виникнути і з авіа, і із залізничним способом транспортування. Нерідко тралом виходить перевезти негабарит, який не помістився б на будь-який інший вид транспорту. При цьому низькорамник можна дообладнати поширювачами та додатковими осями, що практично неможливо зробити з поромом або літаком.
  • Пересування автомобільного транспорту залежить від кліматичних умов і стану дорожнього покриття так само, як і морські або авіаперевезення, яким може завадити шторм або нельотна погода. Тому важливо звертатися до транспортних компаній, які мають великий досвід у наданні таких послуг, можуть правильно розробити маршрут з урахуванням усіх факторів.
  • Автомобіль був і залишається найнебезпечнішим видом транспорту. Ризик дорожньо-транспортної пригоди існує, але команда “Інтерфрахт” робить все для того, щоб його мінімізували. Звертаючись до нашої компанії, клієнт може бути впевнений у професіоналізмі водія та надійності транспорту.

У яких випадках обирають трал для перевезення?

Вибір транспорту для перевезення вантажів залежить від багатьох факторів. Правильно визначити вид вантажного спецтранспорту може лише професіонал. Тому рекомендуємо звертатися до транспортно-експедиторської компанії “Інтерфрахт”. Ми швидко підберемо оптимальний транспортний засіб, розробимо найбезпечніший і найкоротший маршрут. Наша команда більш ніж 20 років успішно організовує негабаритні перевезення тралом. У разі потреби ми сприятимемо організації супроводу вантажу або оформлення страхового поліса. Наші клієнти завжди можуть розраховувати на безпечну та швидку доставку, індивідуальний підхід та високий рівень обслуговування.

Розрахувати перевезення

Scroll to top

Заповніть заявку і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер для прорахунку вартості замовлення